Saturday, June 25, 2022

2. nap - Oregon, csodálatos óceánpart

A Mai nap Trinidad városkában kezdődött Kaliforniában ahol egy RV (recreational vehicle) parkban aludtunk és elk-ek üdvözöltek (valami szarvas féle). Tovább indultunk a Csendes Óceán partján és beléptünk Oregonba. A part csodálatos, úgynevezett szalmabálák, egyfajta sziklák vannak a parton a vízben. 

Harris Beach State Park volt az első megálló, ahol közelebbről szemügyre vehettünk ezeket a szép sziklákat és a partot. 
Ma alapvetően a cél az volt, hogy folytassuk utunk. 
Oregon Dunes National Area volt a második megálló, ahol csodálatos homokdűnéket láttunk, bár szerintem ez pazarlás, mert az ilyen homokos partok inkább meleg tengerpartra valók, nem pedig oda, ahol jéghideg a víz. 

Azt mondják nem szerencsés a munkát hazavinni, de most mégis ez történt, Lyle, a sofőr kertjében alszunk, mivel az utolsó pillanatban lemondták a ma esti kempinget. 
Ez a szerencsénk, mert csodálatos laposhal taco volt a vacsora, amit Lyle fogott tavaly Alaszkában. Panko morzsába burkoltuk és olajban sütöttük ki. 
Egy kiváló zuhany tette teljessé az estét. 

26-an vagyunk a buszon, holnap még négy embert veszünk fel, ezzel lesz teljes a létszám az első két hétre.

Napközben a buszon jót játszottunk, a Hanabi amit vettem jól jött. 

A nap tábortűz mellett ért véget.

Szolgálati közlemény: továbbra is küszködöm a képekkel, holnap hostelben alszunk Seattle-Ben, ott megpróbálom megoldani. 

2 comments:

  1. Az út egy részét (101) egészen Vancouverig megtettük, amikor kinn voltunk. Az óriásfenyőkhöz külön is elmentünk. (Mama)

    ReplyDelete
  2. Laposhal: ez egy olyan állat, ami egy évig is friss marad? (Mama)

    ReplyDelete

16. nap - Most hogyan tovább

Reggel arra ébredtem, hogy hallom, hogy a többiek kérdezik, hogy olvastad-e az e-mailjeid. Mondom mi lehet, tegnap éjfél körül aludtam el, m...