Wednesday, June 29, 2022

6. nap - Banff, Lake Moraine

Elvileg hideget mondtak az éjjelre, de végül majdhogynem melegem volt. Persze a szúnyogok tudták hol a buli, a terített asztal ahol szabadon lehet lakmározni :-) 

A reggel első programja Lake Moraine volt, ez egy gyönyörű moréna tó, amit rengeteg apró patak, valamint egy nagyobb patak táplál. Gyönyörű tiszta kék a vize és hatalmas hegyek veszik körül. Nem túl nagy, kényelmes séta vezet a tó végéig. 

A nap legnagyobb részét Banff városában töltöttük, ahol mindenki kedve szerint alakíthatta programját. Bevallom durva túrához nem volt kedvem, mert holnapra kell az erő. Páran együtt mentünk, akik hasonlóan gondolkodtak, így a választás egy könnyebb túrára esett, egy különleges patak volt a cél. Út közben összefutottunk másokkal és egy vízesés volt az új cél, meggyőztek, hogy érdemes inkább arra menni. Persze kiderült, hogy a vízesés nem akkora szám, messze sem volt, így az egyik srác barátja után indultunk. Persze a könnyebb utat választottuk. Egy rövid buszút után felvonóra szálltunk (igen, itt sem olcsó az ilyen mulatság), de nagyon is megérte, mert bár az idő messze nem volt tökéletes, a felhők úgy mozogtak, hogy hol ez, hol az a hegy bukkant elő, így a kilátó jó elhelyezkedése lenyűgöző panorámát tárt elénk. 

Miután leértünk a hegyről a többiek egy meleg vizű forrás felé vették az irányt, de mivel ez tulajdonképpen egy jól kiépített medence, nem hozott lázba. Így én a város felé vettem az utam. Gondoltam keresek egy hosszú ujjú valamit amiben alhatok, hogy a szúnyogok másokat is szeressenek. 

Vacsorák társaságban költöttem el, fantasztikus ahi tonhal tataki volt a menü. 

Vacsora után, visszafelé a táborhelyre még egy csoda várt ránk: a Johnston kanyon. Egy folyó vájta szűk kanyon, amiben egy út vezet felfelé. Egy vízesésnél fordultunk vissza, a különlegessége az volt, hogy volt egy kis barlang, amibe belépve szinte a vízesés alatt álltál. 

A nap egyenlege állatokat tekintve: egy hegyi kecske fent a felvonónál, egy grizzli a buszról a hegyről lefelé jövet, valamint a kanyon után az út mellett három gyönyörű Elk úriember láttunk, agancsuk teljes pompában tündökölt. 

Tegnapról az elmaradt bocik: reggel egy tejes helyen álltunk meg, ahol egy finom milkshake-et ittam a helyi tehéntejből készült fagyiból, itt meg lehetett nézni szinte újszülött és fiatal bocikat, illetve az idősebbeket is. Így kerülnek ezek a képek közé. 

4 comments:

  1. Szinte hihetetlen, hogy már a negyedén túl vagy! Megtennéd, hogy a képeket napok szerint szétválasztod? (lefényképezel egy számot, amiből tudjuk, hogy melyik rész kihez tartozik?) (Mama)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha a kép jobb felső sarkában lévő karikában lévő i-betűre klikkelsz, megjelenik a kép készítésének dátuma és helye is, nekem még egy kis térképet is mutat a hellyel

      Delete
    2. és a kép jobb alsó sarkában ha a szövegfelhő mellett van egy szám, akkor ha ráklikkelsz van a képhez magyarázat is

      Delete
  2. Biológiából megbuktam :-(
    Úgy kened vágod a számomra ismeretlen zöldségek,halak és szarvasfélék neveit, mintha gyerekkorodban az asztal körül kergettek volna, ha nem tanulod meg őket
    még jó, hogy most már csak egy kattintás és google barátunk nem hagy meghalni tudtalanul
    ki készíti a kajákat és honnan veszi az alapanyagot?
    elég sok halat eszetek, mi van ha valaki nem szereti a halat?
    arról nem írtál. hogy tudtok tisztálkodni?
    meg az sem derült ki, hogy végül is sátraztál-e, vagy csak én nem tudtam a sorok között olvasni

    ReplyDelete

16. nap - Most hogyan tovább

Reggel arra ébredtem, hogy hallom, hogy a többiek kérdezik, hogy olvastad-e az e-mailjeid. Mondom mi lehet, tegnap éjfél körül aludtam el, m...